CUMPĂRĂ DUPĂ SPECIE
Coșul meu

Politica de retur

1. Introducere

Această Politică de Retur reglementează condițiile în care clienții (denumiți în continuare "Consumatorii") pot returna produse achiziționate prin intermediul site-ului web gopet.ro. Această politică este conformă cu prevederile legale în vigoare aplicabile în România, inclusiv, dar fără a se limita la, Ordonanța Guvernului nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniștii.

2. Dreptul de retragere

Consumatorii au dreptul de a se retrage din prezentul contract, fără a invoca vreun motiv, în termen de 14 zile calendaristice de la data la care Consumatorul sau un terț desemnat de acesta (altul decât transportatorul) intră în posesia fizică a produselor. Pentru a exercita dreptul de retragere, Consumatorul trebuie să informeze gopet.ro despre decizia sa de retragere din contract, utilizând o declarație explicită, fie prin posta electronică, fie prin intermediul secțiunii dedicate de pe site-ul nostru.

3. Efectele retragerii

În cazul retragerii, gopet.ro va rambursa toate plățile primite de la Consumator, inclusiv, dacă este cazul, costurile de livrare, fără întârzieri nejustificate și, în orice caz, nu mai târziu de 14 zile de la data informării de către Consumator a deciziei sale de a se retrage din contract. Rambursările vor fi efectuate folosind aceleași mijloace de plată ca cele utilizate pentru tranzacția inițială, cu excepția cazului în care Consumatorul a solicitat expres un alt mijloc de rambursare.

4. Returnarea produselor

Produsele trebuie returnate sau înmânate direct la adresa specificată de gopet.ro, fără întârzieri nejustificate și, în orice caz, în termen de 14 zile de la data la care Consumatorul a comunicat decizia sa de retragere din contract. Termenul este respectat dacă produsele sunt trimise înapoi înainte de expirarea perioadei de 14 zile. Costurile directe ale returnării produselor vor fi suportate de Consumator.

5. Condiții pentru returnarea produselor

Produsele returnate trebuie să fie în aceeași stare în care au fost primite, neutilizate, nedeteriorate și în ambalajul original, cu toate etichetele și accesoriile incluse. Gopet.ro își rezervă dreptul de a refuza returnarea produselor care sunt deteriorate, folosite sau fără ambalajul original.

6. Excepții de la dreptul de retragere

Dreptul de retragere nu se aplică pentru:

  • Produsele care sunt personalizate conform specificațiilor Consumatorului sau care, prin natura lor, nu pot fi returnate sau se pot deteriora sau expira rapid;
  • Produsele sigilate care nu se pot returna din motive de protecție a sănătății sau din motive de igienă și care au fost desigilate de către Consumator după livrare.

7. Informații suplimentare

Pentru orice întrebări sau clarificări legate de politica de retur, Consumatorii pot contacta serviciul de asistență clienți al gopet.ro prin intermediul informațiilor de contact disponibile pe site.